Hanna Lahti

Varatuomari Hanna Lahti työskentelee lakimiehenä Tampereen ja Helsingin toimistoillamme. Lahti on suorittanut vuoden mittaisen tuomioistuinharjoittelun.

Hanna Lahti

Hanna Lahti

varatuomari Työ- ja virkaoikeuden tiimin vetäjä hanna.lahti@lindblad.fi Puhelin 020 749 8196

Varatuomari, oikeustieteen maisteri Hanna Lahti on aloittanut Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy:n palveluksessa lakimiehenä helmikuussa 2019. Hän työskentelee sekä Tampereen ja Helsingin toimistoilla.

Lahti on aiemmin työskennellyt mm. työmarkkinalakimiehenä. Hänellä on kokemusta työoikeudesta ja riita-asioiden hoidosta.

Hanna Lahti on suorittanut tuomioistuinharjoittelun ja saanut varatuomarin arvon. Hän on suorittanut oikeustieteen opinnot Turun yliopistossa. Opinnoissaan hän suuntautui prosessioikeuteen, työoikeuteen sekä sopimusoikeuteen.

Palvelut
  • työoikeus
  • liikejuridiikka
  • riita-asiat
  • rikosasiat


Sihteeri

Kerro itsestäsi ja taustastasi; miten olet päätynyt lakimieheksi?

Jo yläasteikäisenä päätin, että minusta tulee joko uutistenlukija tai lakimies. Toimittajan ura ei kuitenkaan lopulta innostanut, vaan oikeustieteen opinnot vetivät puoleensa. Lakimiehen ammatti tuntui konkreettiselta, haastavalta ja useanlaisia uravaihtoehtoja tulevaisuudessa tarjoavalta suunnalta.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni ovat ihmiset sekä jatkuvasti muuttuvat tilanteet ja ongelmat, joihin pitää reagoida tai löytää ratkaisu joskus hyvinkin nopeasti. Lakimiehenä pääsen kohtaamaan monenlaisia erilaisessa tilanteessa olevia ihmisiä päivittäin, mikä on yksi tämän työn parhaista puolista. Pidän siitä, että työssä on haastetta ja vauhtiakin välillä, eikä yksikään työpäivä ole samanlainen. Tässä työssä pääsee kehittämään sekä substanssiosaamista että tärkeitä neuvottelutaitoja ja prosessiosaamista. Tämä työ ei käy tylsäksi!

Mitkä oikeudenalat ovat lähimpänä sydäntäsi?

Pidän paljon työoikeudellisista toimeksiannoista. Niihin liittyvät ongelmat ovat konkreettisia ja ihmisten elämään suuresti vaikuttavia. Olen aiemmin työskennellyt työmarkkinalakimiehenä työnantajaliitossa, joten myös kollektiivipuoli työoikeudesta on minulle tuttua. Tämä kokemus mahdollistaa erilaisia näkökulmia myös nykyisessä työssäni sekä yksittäistä henkilöä että henkilöstöryhmää koskevien toimeksiantojen hoitamisessa.

Mitä teet työn vastapainoksi vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajalla harrastan monipuolisesti liikuntaa, kuten lenkkeilyä, joogaa, jalkapalloa ja jääkiekkoa. Tärkein harrastus minulle on kuitenkin edelleen lumilautailu, jonka parissa kilpaillen vietin suurimman osan ajastani ennen työuran alkamista. Liikunnan lisäksi vapaa-aikani kuluu perheen ja ystävien parissa tai mökkihommissa.

Mitkä ovat kolme asiaa, joista et luopuisi?

Perhe ja ystävät, terveys ja liikunta.