Hanna Lahti

Hanna Lahti työskentelee pääasiallisesti Tampereen ja Helsingin toimistoillamme avustaen asiakkaita muun muassa erilaisissa työoikeudellisissa ja liikejuridiikkaan liittyvissä toimeksiannoissa sekä riidanratkaisuprosesseissa.

Hanna Lahti

Hanna Lahti

varatuomari, vanhempi lakimies (äitiyslomalla) Työ- ja virkatiimin vetäjä hanna.lahti@lindblad.fi Puhelin 020 749 8196
Sihteeri

Asiantuntemuksen ydin

Erityisosaamisena työoikeus, liikejuridiikka ja riidanratkaisu

Hanna Lahden vahvinta erityisosaamisaluetta on työoikeus ja hän toimii tällä hetkellä Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy:n työ- ja virkaoikeuden tiimin vetäjänä. Lahti on avustanut sekä työnantajia että työntekijöitä moninaisissa työ- ja virkaoikeudellisissa toimeksiannoissa liittyen muun muassa työsuhteen päättämiseen, työvoiman vähentämiseen, yhteistoimintaan, rekrytointeihin, syrjintä- ja yhdenvertaisuusasioihin ja palkka-asioihin. Lahdella on aikaisempaa kokemusta myös työmarkkinakentältä, joten kollektiivinen työoikeus ja työehtosopimusasiat ovat hänelle tuttuja. Lahti on lisäksi tottunut kouluttaja työoikeusasioissa.

Lahti työskentelee myös osana Asianajotoimisto Lindbladin yritysjuridiikkatiimiä ja avustaa asiakkaita muun muassa erilaisiin yritysjärjestelyihin, sopimuksiin ja yritysten maksukyvyttömyystilanteisiin liittyvissä toimeksiannoissa.

Riidanratkaisu, kuten oikeudenkäynnit ja sovintoneuvottelut, kuuluvat Lahden erityisosaamisalueisiin. Auskultoinnin suorittaneella Lahdella on vankka kokemus tuomioistuinprosesseista ja asiakkaiden avustamisesta oikeudenkäynneissä.

Viimeisimpiä töitäni

Bioneerit Group Oy muodostui yhtiörakenteen selkeyttämisen tuloksena

Asianajotoimisto Lindbladin avulla prosessi, jossa LVI-Bioneerit-konsernista tuli lopulta viiden tytäryhtiön emoyhtiö Bioneerit Group Oy, sujui hallitusti alusta loppuun.

» Lue lisää

AccessPoint hyödynsi Lindbladin apua tytäryhtiöfuusiossa

AccessPointin ostaman Secon Systems Oy:n sulauttaminen emoyritykseen oli pitkä prosessi, jossa Asianajotoimisto Lindblad vastasi luotettavasti eri vaiheiden vaatimista toimenpiteistä.

» Lue lisää

Hanna Lahti on avustanut työnantajia erilaisissa työlakeihin ja työehtosopimuksen tulkintoihin liittyvissä asioissa muun muassa vallitsevaan koronavirusepidemiaan liittyen. Kysymykset ovat koskeneet erityisesti yhteistoimintalain mukaisia neuvotteluvelvoitteita sekä henkilöstön lomauttamista ja irtisanomista.

Viime aikoina Lahti on toiminut työntekijöiden avustajana erityisesti palkka-asioihin, työsuhteen päättämiseen ja syrjintätapauksiin liittyen.

Lahti on kouluttanut kevään 2019 aikana useaan otteeseen sekä työntekijöitä että työnantajia muun muassa uudesta työaikalaista, työntekijän sairastamiseen liittyvistä seikoista sekä koronavirusepidemian tuomista muutoksista työoikeudelliseen lainsäädäntöön.

Lisäksi Lahti on avustanut yrityksiä saneeraus- ja konkurssimenettelyyn liittyvissä kysymyksissä sekä perintäasioissa.