Topi Heinänen

Asianajaja Topi  Heinänen työskentelee pääasiallisesti asianajotoimisto Lindblad & Co Oy:n Imatran toimistolla. Tarvittaessa Heinänen toimii myös Lappeenrannan toimistolla. Hän on erikoistunut erityisesti IT-oikeuteen, lisäksi hänellä on laaja kokemus julkishallinnosta.

Topi Heinänen

Topi Heinänen

asianajaja, varatuomari Kiinteistö- ja asunto-oikeuden tiimin vetäjäKonkurssi- ja saneerausoikeuden tiimin vetäjäPerhe- ja perintöoikeuden tiimin vetäjä topi.heinanen@lindblad.fi Puhelin 020 749 8176

Asianajaja, varatuomari Topi  Heinänen on aloittanut Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy:n palveluksessa lakimiehenä keväällä 2015. Hän työskentelee pääasiallisesti asianajotoimisto Lindblad & Co Oy:n Imatran toimistolla.

Heinänen on suorittanut vuoden mittaisen tuomioistuinharjoittelun ja saanut varatuomarin arvon.

Aiemmin Heinänen on muuan muassa työskennellyt eduskunnassa kansanedustajan avustajana. Hänellä on laaja kokemus julkishallinnosta ja kunnallishallinnon prosesseista. Tätä kokemusta Heinäselle on karttunut kunnallisten luottamustehtävien hoitamisen kautta.

Koulutukseltaan Heinänen on oikeustieteen maisteri Lapin yliopistosta. Syventävät opinnot hän suoritti oikeusinformatiikasta keskittyen erityisesti  IT-oikeuteen.  Heinänen on opiskellut Sloveniassa Mariborin yliopistossa muun muassa kansainvälistä kauppaoikeutta, vaihtoehtoisia riidanratkaisumenetelmiä ja eurooppaoikeutta.

 

Palvelut
  • perhe- ja jäämistöoikeus
  • rikosoikeus
  • IT-oikeus
  • hallinto-oikeus


Sihteeri

Kerro itsestäsi ja taustastasi; miten olet päätynyt lakimieheksi?topijapyry

Lukion viimeisen vuonna tammikuussa piti alkaa vakavasti miettiä, minne lukion ja armeijan jälkeen suuntaisi opiskelemaan. Puntaroin lopulta vakavasti kahta vaihtoehtoa, oikeustieteellistä ja valtiotieteellistä tiedekuntaa. Pohdimme asiaa ystäväni kanssa ja päädyimme molemmat tahoillamme hakemaan oikeustieteelliseen tiedekuntaan opiskelemaan. Pääsykokeisiin lukua vauhditti kilpaileminen kaverin kanssa. Kumpikaan meistä ei tosin tuolla kerralla päässyt sisään tiedekuntaan.

Ensimmäinen pyrkimiskerta jätti kuitenkin niin vahvan kipinän oikeustieteeseen, että armeijassa ollessani en enää edes harkinnut muita vaihtoehtoja. Käytännössä kuitenkaan oikeustieteelliseen pääsykokeeseen lukeminen ja armeija eivät soveltuneet yhteen vaan päädyin armeijan jälkeen vuodeksi opiskelemaan julkisoikeutta Joensuuhun. Julkisoikeuden opiskelu antoi hyvät pohjat pyrkiä toista kertaa oikeustieteelliseen tiedekuntaan ja tiedekunnan ovet avautuivatkin toisella yrittämällä.

Opintojeni aikana vietin yhden lukukauden vaihto-opiskelijana Sloveniassa Mariborin yliopistossa. Tuo puolikas vuosi jätti minuun vahvan kansainvälisyyden kipinän. Vaihtovuoden jälkeen tarkoitukseni oli palata opiskelemaan ja valmistua pikaista vauhtia. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan eräänä elokuisena iltana mökkimme terassilla istuessa sain puhelun, joka sisälsi työtarjouksen. Linjan toisessa päässä oli kansanedustaja, joka pyysi minua avustajakseen.

En vastannut kuitenkaan sinä iltana heti myöntävästi vaan jouduin miettimään asiaa opintojeni ja valmistumiseni kautta. Viikon harkinnan jälkeen päädyin kuitenkin soittamaan takaisin ja ilmoittamaan, että haluan ottaa työn vastaan. Jälkeenpäin ajateltuna onneksi, sillä nuo kaksi ja puoli vuotta oli mahtava kokemus ja tuona aikana saaduista taidoista, kuten neuvottelu- ja sovittelutaidosta, on ollut paljon hyötyä myös juristin uralla.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on ihmisten ja yritysten auttaminen sekä ongelmien ratkaisu. On innostavaa löytää asiakkaan ongelmaan ratkaisu. Viihdyn myös erinomaisesti oikeussaleissa, niiden maailma ja joskus nopeita hoksottimia vaativa ilmapiiri kiehtovat minua.

Kuvaile lyhyesti tavanomaista työpäivääsi

Tavanomainen työpäiväni alkaa lyhyillä kuulumisten vaihdolla sihteerin kanssa. Tämän jälkeen siirryn lukemaan ja vastaamaan sähköposteihini. Sähköpostit läpi käytyäni alan tehdä työn alla olevia juttujani. Parhaana päivänä voin keskittyä ainoastaan yhteen isoon kokonaisuuteen, mutta useimmiten työskentelen päivän aikana usean eri jutun parissa. Päivääni rytmittää myös säännöllisesti soiva puhelin, joka tuo vaihtelua juttujen kirjoon.

Mitä teet työn vastapainoksi vapaa-ajallasi?

Harrastan vapaa-ajalla metsästystä. Syksyt kuluvat hirvijahdissa ja pohjanpystykorvan kanssa metsällä kulkien. Koirat vaativat myös säännöllisesti liikuntaa, joten pyrin myös lenkkeilemään koiriemme kanssa mahdollisimman usein. Vapaa-aikaani rytmittävät myös erilaiset työt, joita maalla sijaitsevan omakotitalon ylläpito vaatii. Pidän myös erilaisten tiedelehtien lukemisesta ja radio-ohjelmien kuuntelemisesta. Tieteenaloista erityisesti tähtitiede on lähellä sydäntäni.

Mitkä ovat kolme asiaa, joista et luopuisi?

Perhe, terveys, ystävät